Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Krapte woningmarkt pakt gunstig uit voor omliggende dorpen

De voorzieningen die zich bevinden in de omliggende dorpen van Groningen, blijven nu langer op de been door de krapte op de woningmarkt. Veel mensen die in Groningen niet aan een woning komen, trekken hierdoor sneller naar de omliggende dorpen zoals Winsum en Bedum.

Niet alleen in Groningen is de krapte groot. ‘Mensen die graag in Assen willen wonen, wijken uit naar Rolde om te gaan kijken’ vertelt de voorzitter van NVM Drenthe, Gerben Zandbergen.

Voor veel omliggende dorpen, die al jaren kampen met vergrijzing, is de krapte de redding geweest. Het gevolg van de vergrijzing is dat de voorzieningen in het dorp op de tocht komen te staan. Doordat er nu meer mensen uitwijken naar de dorpen rondom de steden, kunnen de voorzieningen in deze dorpen blijven bestaan en zal de vergrijzing dalen.

Bron: Dagblad van het Noorden
13-10-2018

Rate this post

 

Leave a Comment

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>