Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Co-housing in Groningen

Aan de Jacobijnerstraat in de binnenstad komt er een bijzonder woonproject bij: co-housing. In de momenteel leegstaande Borgmanschool zal er een nieuw wooninitiatief komen waarbij gezamenlijkheid centraal staat.

Co-housing is een vorm van wonen waarin zelfstandige woningen worden gemaakt in combinatie met uitgebreide gemeenschappelijke functies. Co-housing is een internationaal begrip en komt uit de jaren ’60 en is ontstaat in Denemarken. Inmiddels is het naar Nederland overgewaaid. Doordat de Groningen-stad de afgelopen jaren zo snel is gegroeid, is de trend verder voortgezet.

De co-housing is voornamelijk bedoelD voor gezinnen, 55-plussers en jong samenwonenden die graag in het centrum willen wonen. De gemeente heeft voor het project momenteel twee locaties in gedachten, in de Jacobijnerstraat en de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat.

Bron: Groningen Internet Courant

29-11-2018

 

Leave a Comment

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>