Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Provincies verschillen aanzienlijk per gas- en stroomverbruik

De verschillen lopen erg uiteen met het gas- en stroomverbruik in Nederland. In de provincies Drenthe en Groningen wordt het meeste gas verbruikt. In het zuiden van het land, in Limburg en Brabant, wordt juist de meeste stroom verbruikt, blijkt uit cijfers van Centraal Bureau voor de Statistiek.

Vergelijkingssite Independer berekende aan de hand van de CBS-cijfers, dat variabele energiecontracten honderden euro’s kunnen schelen op de energierekening. Dit kan erg handig zijn gezien alle woningen nog niet zijn afgekoppeld van het gas.

Echter heeft het verbruik te maken met de grootte van de woning en het woningtype. Flevoland heeft als groeiprovincie veel nieuwbouwwijken, waardoor er aanzienlijk lager wordt verbruikt dan alle andere regio’s. Daarnaast zijn de huizen in het buitengebied meestal groter, vaker vrijstaand en op sommige plekken tevens slecht geïsoleerd.

Bron: AD

24-04-2019

 

Leave a Comment

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>