Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Onderzoek voor Groningse studenten om te wonen bij bijstandsgerechtigden

Vanwege de krappe woningmarkt onder studenten in Groningen, is er een onderzoek gestart in opdracht van het gemeentebestuur om als experiment studenten onder te brengen bij bijstandsgerechtigden. Onderzocht wordt of dit experiment positief uitpakt.

Het is de bedoeling dat studenten worden ondergebracht bij bijstandsgerechtigden die dan niet worden gekort op hun uitkering vanwege de extra inkomsten. Bij een positief effect, zal het mogelijk al in september worden ingevoerd.

Het plan is afkomstig van de PvdA die een vergelijk experiment in Leiden heeft gezien. De partij stelt dat Groningen zo’n 900 bijstandsgerechtigden heeft en daarvoor zou het een goede oplossing zijn.

Echter denkt het gemeentebestuur wel dat het experiment op een vastgestelde periode moet worden ingevoerd, namelijk aan het begin van het nieuwe studiejaar.  De ervaring leert dat tijdens die periode veel internationale studenten geen onderdak kunnen vinden.

Bron: RTV Noord

22-05-2019

 

Leave a Comment

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>