Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

In Groningen wordt ruim 80 miljoen euro uitgekeerd aan gedupeerde

Sinds vorig jaar maart heeft de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) in totaal ruim 80 miljoen euro uitgekeerd aan bewoners van de provincie Groningen die zijn getroffen door de aardbevingen. Afgelopen maand is al een groot deel uitgekeerd t.w.v. 34,5 miljoen aan de nieuwe stuwmeerregeling.

De stuwmeerregeling is in het leven geroepen om mensen de keuze voor te leggen voor een vaste vergoeding, zonder te hoeven wachten op een individuele beoordeling van hun schade. Meer dan 16.000 adressen komen daarvoor in aanmerking. Ruim 7000 Groningers zijn er inmiddels op ingegaan.

Er wordt hard gewerkt aan het afhandelen van de tienduizend schademeldingen, zijn er altijd meer dan 17.000 dossiers niet afgehandeld. De meldingen blijven altijd nog binnen komen.

Bron: NOS

12-08-2019

 

Leave a Comment

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>