Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

De crisis op de woningmarkt aanpakken

Om de crisis op de woningmarkt aan te pakken, wil het kabinet twee miljard euro vrijmaken om te investeren in de woningmarkt. De reacties van het noordelijke bestuur waren gematigd positief. 

Het kabinet heeft besloten dat er een bouwfonds moet komen met een miljard euro. Hier kunnen dan gemeenten een beroep op doen. Jaarlijks wil Minister Kajsa Ollongren (D66) 75.000 nieuwe huizen bij bouwen, echter wordt dat nu niet gehaald. 

De wethouder Roeland van der Schaaf van de PvdA van de gemeente Groningen is blij met de investeringen. Hij meldt dat grote steden zoals Groningen graag willen bijbouwen maar in de huidige situatie geen geld voor is om te beginnen. 

Daarnaast wil het kabinet een belastingkorting voor woningcorporaties aangezien zij nu 1,7 miljard euro jaarlijks af dragen aan verhuurdersheffing. 

Bron: Dagblad van het Noorden
06-09-2019

 

Leave a Comment

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>