Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Opvang voor internationale studenten Groningen

Er is een piekopvang voor internationale studenten in Groningen voorbereid. Het gaat om de Kornoeljeflat in de wijk Selwerd. Hier zullen ongeveer 100 bedden nodig zijn, blijkt uit onderzoek van de RUG en Hanzehogeschool Groningen.

Veel Nederlandse maar ook internationale studenten komen na de zomer studeren in Groningen aan de Universiteit en Hogeschool. Vanwege de corona crisis kan de internationale instroom anders zijn dan voorgaande jaren. Maar volgens de indicatie van de RUG en Hogeschool is het ongeveer gelijk aan afgelopen jaren.

De studentenkamers beschikken over een eigen douche, een toilet en de keuken die wordt gedeeld met andere studenten. SSH heeft de locatie in beheer en volgt de instructies van de regering, het RIVM en de GGD op om mogelijke besmettingen te voorkomen. 

Bron: Groningen Nieuws

10 juli 2020

 

Leave a Comment

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>