Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Huis verhuren belasting

Op zoek naar meer informatie over huis verhuren belasting? Op Verhuurmakelaars Groningen.nl leest u meer!

Huis verhuren belasting: koopwoning verhuren

Tijdens de verhuurperiode van uw koopwoning heeft u geen recht op (hypotheek)renteaftrek, maar u hoeft de ontvangen huur niet als inkomsten op te geven. U geeft uw verhuurde woning (inclusief schuld) aan in box 3. Als de verhuur van uw koopwoning is gestopt, heeft u weer recht op hypotheekrenteaftrek. U kan uw woning weer aangeven in box 1. Uw woning dient dan wel leeg te koop staan.

Huis verhuren belasting: kamerverhuur

Het verhuren van kamers kan zeer interessant zijn voor mensen die graag een extra zakcentje willen verdienen. Wilt u daarnaast gezelschap? Dan is hospitaverhuur iets voor u! Hierbij kunt u recht hebben op kamerverhuurvrijstelling. U dient hiervoor aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Ontvangen huur niet hoger dan €4536,-, dit is inclusief eventuele vergoedingen voor energie, gebruik meubilair etc.
  • Het verhuurde gedeelte maakt deel uit van uw woning
  • U was samen met de huurder de gehele verhuurperiode ingeschreven bij de gemeente
  • Het betreft geen korte verhuur zoals vakantieverhuur

Als u aan bovenstaande voorwaarden voldoet dan kunt u uw eigenwoningforfait van de gehele woning aangeven als inkomsten. De huurinkomsten hoeft u niet aan te geven. De rente over de eigenwoningschuld van de gehele woning geeft u aan als aftrekbare kosten.

Meer informatie over huis verhuren belasting in uw situatie? Of wilt u direct uw woning aanbieden bij Verhuurmakelaars Groningen? Vul het formulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.