Uit een enquête van Dagblad van het Noorden blijkt dat een opmerkelijk groot deel van de Groningers bereid is om de gaskraan weer (tijdelijk) open te draaien. Dit alleen om de Russische president Poetin dwars te bomen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 83 procent van de Groningers vindt dat Nederland moet stoppen met de import van Russisch gas. 

Nadat Poetin Oekraïne is binnengevallen, gingen de stemmen om de gaskraan weer open te draaien omhoog. Hoewel de belangenvereniging van de bewoners van het aardbevingsgebied er geen voorstander van is om de kraan weer open te draaien. Zij vinden het risico hiervoor te groot. Ook wijst de vereniging erop dat de gasprijs waarschijnlijk niet zal dalen, ook niet als het gas weer uit Groningen zou komen. 

Het is overigens nog onduidelijk wat de politiek gaat doen. Het enige wat vaststaat is dat staatssecretaris Vijlbrief uiterlijk 1 april een besluit zal nemen hierover. 

De Bodembeweging roept op om het hoofd koel te houden: “Als we het bij de feiten houden dan komen we tot de conclusie dat er voor de complexe energietransitie en geopolitieke ontwikkelingen van nu helaas geen simpele oplossingen zijn. En dat is een hard gelag.”

Bron: NOS

6 maart 2022

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms