In de Miljoenennota wordt veel geld uitgetrokken om de koopkracht te beschermen. Hiermee hoopt de regering met name de positie van starters en doorstromers te verbeteren, en steun te bieden aan huishoudens met een laag inkomen.

Jaarlijks gaat het kabinet 325 miljoen euro vrijmaken voor het verhogen van de huurtoeslag. Huurders in een sociale huurwoning en een inkomen onder 120% van het sociaal minimum gaan hun huur met gemiddeld 57 euro per maand zien dalen. Bovendien gaat de huurtoeslag in 2023 omhoog met 16,94 euro. Daarnaast wordt de komende twee jaar 300 miljoen euro uitgetrokken voor het Nationaal Isolatieprogramma, waardoor meer huishoudens kunnen besparen op hun energiekosten. Ook zal de energiebelasting omlaag gaan.

Ook nieuwbouw blijft een belangrijke prioriteit in de Miljoenennota. Voor het versnellingsprogramma de Woningbouwimpuls zal 10 jaar lang 100 miljoen euro vrijgemaakt worden. Met dit geld kunnen gemeenten sneller nieuwe woningen bouwen. Het gaat om woningen in verschillende prijsklassen voor diverse doelgroepen. De ambitie om in 2030 900.000 nieuwbouwwoningen gerealiseerd te hebben, blijft overeind.

Bron: Rijksoverheid

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms